Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Korán - 064, A kölcsönös becsapás

2022. március 13. - agarik

Allahot magasztalja mindaz, ami az egekben és a földön van. Övé az országlás és övé a dicsőség. És Ő mindenek fölött hatalmas. {2} Ő az, aki teremtett benneteket, és egyesek közöttetek tagadók, mások pedig hívők voltak. Allah látja azt, amit cselekszetek. {3} Ő teremtette meg Igazsággal az egeket és a földet, s Ő formázott meg benneteket és remekbe szabta az alakotokat. És Őhozzá jut el végül minden. {4} Ő tudja mindazt, ami az egekben és a földön van, és tudja azt, amit eltitkoltok és azt, amit kinyilvánítotok. És Allahnak tudomása van szívetek legtitkosabb gondolatairól. {5} Vajon nem ért el hozzátok azoknak a híre, akik korábban tagadtak, és akik kóstolót kaptak viselkedésük gyászos következményeiből? Fájdalmas büntetés lesz az osztályrészük.* {6} Ez azért történt, mivel nyilvánvaló bizonyítékokkal jöttek el hozzájuk a küldötteik és ők azt mondták: "Vajon emberek vezérelnek-e minket az igaz útra?" Tagadók voltak hát és elfordultak. Allah azonban megvolt nélkülük is. Allah Gazdag, és Hálálandó. {7} A tagadók azt állítják, hogy nem támaszttatnak föl halottaikból. Mondd: "De igen, az Uramra, bizony föl lesztek támasztva! Aztán értesültök arról, hogy mit tettetek. Könnyű ez Allahnak**. {8} Higgyetek hát Allahban, a küldöttében és a fényességben, amit leküldtünk. Allahnak tudomása van arról, amit tesztek" {9} Azon a napon, amikor összegyűjt benneteket a gyülekezés napjára - az lesz a kölcsönös becsapás napja. Aki hisz Allahban és jóravalóan cselekszik, annak eltörli a rossz cselekedeteit*** és kertekbe bocsátja be őt, amelyek alatt patakok folynak, és örökös örökké benne időznek. Nagy diadal ez! {10} Akik azonban tagadtak és hazugságnak tartották a jeleinket, azok a Pokol tüzére kárhozottak, és benne lakoznak örökké. Iszonyatos sors!

{11} Nem sújt katasztrófa, csak Allah engedelmével. Aki hisz Allahban, annak a szívét az igaz útra vezérli. Allah mindenek tudója. {12} Engedelmeskedjetek Allahnak és engedelmeskedjetek a küldöttnek! És ha elfordultok, akkor tudnotok kell, hogy a küldöttünk feladata csupán az, hogy az üzenetet világosan átadja. {13} Allah, nincs más isten rajta kívül! Allahra hagyatkozzanak hát a hívők. {14} Ti hívők! A párjaitok és a gyermekeitek között akadnak olyanok, akik a ti ellenségeitek. Óvakodjatok hát tőlük! Ám ha, elnézőek vagytok és megbocsátotok nekik, akkor Allah Megbocsátó és Könyörületes.**** {15} A javaitok és a gyermekeitek csakugyan kísértés nektek. Allahnál azonban óriási fizetség lesz. {16} Óvakodjatok hát Allahtól, ahogyan csak tőletek telik, figyeljetek, engedelmeskedjetek és adakozzatok a magatok javára! Akik mentesek lelkük kapzsiságától, ők azok, akik boldogulnak. {17} Ha dicséretes kölcsönt adtok Allahnak, Ő megkétszerezi azt nektek és megbocsát*****. Allah Köszöntendő és megóvó. {18} Ő a rejtett és a látható dolgok tudója, a Büszke és a Bölcs.

--------------------------------

* Mr. Allah "tagadókat" teremt, aztán megbünteti őket amiért azt teszik, amire teremtette őket. Ennek mi értelme?

** Oké, akkor tudunk vmit ami könnyű Mr. Allahnak. És mi az ami nehéz neki? Mi az, ami lehetetlen? Ezek szerint VAN gyenge pontja. Csak meg kell találni. (Már persze azon túl, hogy nem létezik.)

*** Ez a mondat értelmetlen. Valaki vagy jót cselekszik, és akkor nincs mit eltörölni, vagy rosszat cselekszik. A vége az, hogy "aki a szektába tartozik, annak mindent szabad, a többieket meg írtsátok ki".

**** Ennek a teológiának nincs semmi értelme. Gyakorlatilag azt mondja, csináljatok amit akartok, mert Mr. Allah nem avatkozik be, gyakorlati értelemben tehát nem létezik, nem kell törődni vele akkor sem, ha létezne.

***** Mit bocsát meg, hogy kölcsönt adtam neki? És mire kell egy istenségnek pénz?

001_3.jpg

De itt legalább ha pénzt adsz Mr. Allahnak, ő 100% kamattal visszafizeti. Erre már én is adnék kölcsön!

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr6617779674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása