Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Apostolok cselekedetei 20-28.

2022. január 19. - agarik
Egyszer Pál prédikált, az egyik fickó a hallgatóságból elaludt - FÖL SEM ÉBREDT TÖBBÉ! Oké, mondjuk Pál feltámasztotta, nagy ügy.

Nagyon durva a párhuzam Pál útjának állomásai és Jézus között.

Pált egy hívő tisztviselő kiszabadította a lincselő zsidó-zsidók karmaiból Jeruzsálemben (ez meg volt ám jövendőlve, mint Jézus!), és ment a sitkóra (mint Jézus!). Mire Pál előadta a Brian életéből, hogy ó római:

A tárgyalás során továbbá felhívta mindenki figyelmét rá, hogy neki is joga van felekezetet alapítani. 
Erre a Júdea Népe Fron Öngyilkos Alakulata bejelentette a tiszttartónak, hogy ők negyvenen éhségsztrájkolnak ha nem verhetik agyon a Palit.
Erre Pált gyorsan kimenekítették a hátsó ajtón, és lesötétített ablakú limuzinban átvitték egy másik városba.
A háziőrizaet eltartott pár évig, pláne mivel vád az nem volt, és volt valami jogi marhaság, hogy ha valaki a Császár nevét kimondja, akkor Rómába kell szállítani, vagy mi, ezért megint csak telt-múlt az idő...

Pál útja Rómába egy fordított Jónás-történet.
És mellé kenyeret szaporít, mint Jézus.

Áh, értem már miért Evangéliumok -> Ap.Csel. -> Pál levelei -> egyéb levelek a sorrend. Már az eddig elmondottakon kívül.
Az időrend. A cselekmény időrendje. Először ugye kolbászol Jézus (evangéliumok), majd Pál megtér és elviszik Rómába ahol bebörtönzik (Ap.Csel.), nyilván ahonnan csak leveleken keresztül tud kapcsolatot tartani. És mások is írtak leveleket.

Csak hogy érzékeltessem mennyire értelmetlen ez az irat, idézek 3 sort (28.11-13):
"Három hónap mulva tudniillik egy Alexandriába való hajón elindulánk, mely a szigeten telelt, melynek címere Kásztor és Pollux vala. / És Szirakúzába eljutván, ott maradánk három napig. / Onnét körülkerülvén, eljutánk Régiumba, és egy nap mulva déli szél támadván, másnap megérkezénk Puteóliba."
Láthatjátok, semmi érdemi információt nem tartalmaz az olvasó számára.

Megérkezve pedig Pál tovább terjesztette a hitet háziőrizetből, várva a szabadulásra.
Erről annyit, hogy "A Néró császár uralkodása alatt kezdődött keresztényüldözés során 64-ben újra elfogták, s fogsága 67. június 29-én történt lefejezésével végződött."

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr5316817424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása