Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Apostolok cselekedetei 10-19.

2022. január 18. - agarik
Egy Kornéliusz nevű kerezstény(!) százados(!) látomást látott, ami miatt hivatta Simon/Pétert.
Közben Péternek is lett egy látomása, ami gyanúsan a Jázus és Sátán a Pusztában jelenet feldolgozásának tűnik. Mindenesetre Péter háromszor tagadja meg benne Mr. Istent.
A sztori lényege, hogy Péter, a Rasszista mostantól elfogadja a gójokat szektatagnak - kicsit sem szaglik kitaláltnak a történet, áááh, dehogy.
A dolgot persze még le kellett tárgyalni a többi apostollal és az egyéb szektatagokkal - had hívjam fel rá a figyelmet, hogy ez a sztori homlokegyenest ellentmondásban van a Pál leveleiben olvasottakkal, ahol Péter örök rasszista maradt.
Néhányan mindenesetre ezen az új dogmán bezsoongtak, és sikeres térítést csináltak Antiókhiában. De pénz az ebből nem jött az apostoloknak, ezért gyorsan elküldték Barnabást. Barnabás persze gyorsan deklarálta a hierarchiát, és még Sault is elrángatta magával.
Ekkoriban valamelyik Heródes kivégeztette Jakabot, a János testvérét (egy apostolt). Húsvétkor pedig elfogatta Pétert. Akit este megszöktetett az Úrnak Angyala. Hol is olvastam már ezt a történetet... Utána amúgy Peti lelépett a városból. Heródes pedig kivégeztette az őröket. Mert ez Mr. Istentől így igazságos!

12.12: " elméne Máriának, a János anyjának házához, ki Márknak neveztetik" - no, megvan Márk. És egy újabb Mária.

Egy nap pedig Heródes beszédet tartott, a nép pedig annyira tisztelte hogy azt mondták, hogy amit mond, az isteni beszéd, nem emberi. Mire rögtön ez történt Heródessel:

Ez így igazságos. Persze valamiért a ballibsi-demokrata-sorosista Gyurcsány-birkák ezt nem jegyezték fel a történelemkönyvekbe...

Aztán egyszer Barnabás és Saulus és János elmentek térítő körútra, akkor találkoztak Barjézussal, aka. Elimással, ilyen névvel naná hogy hamis próféta volt. Ez abból is kiderül, hogy Pál simán megátkozta. Aztán Jani ment a maga útjára. A római helytartó meg rögtön nekik fizetett innentől, nem Barjézusnak.

13.19: Éljen 7 holokauszt.

A 13.20 azt állítja, 450 évig tartott a Bírák Kora Józsuétól Sámuelig. Ez direkt ellentmondásban van az Ószövetség adataival, amiben t.sz. 2708-tól tartott t.sz. 3072-ig (ez a maximum) a Bírák Kora, ami mindössze 364 év.

Városról városra mentek, vagy inkább menekültek mikor kezdett lincselősre fordulni a hangulat, mígnem elértek Listrába, ahol egy születésétől fogva béna lábú embernek Pál azt mondta Kelj fel és járj! (14.10)
Erre a tömeg isteneknek nevezte őket, de őket valamiért nem falták fel a férgek. #KettősMérce
Amikor pedig Pali és Barni meglátták, hogy a helyi papok jönnek kapával-kaszával, gyorsan kijavították a tömeget, hogy áh, nem vagyunk mi istenek...
De ekkor a zsidó-zsidók kövezték meg Pált. Mákja volt, azt hitték meghalt, de mégsem. Fontos: nem támadt föl! Aki olyat állít, azt megkövezzük!
De mindenki nyugodjon meg, értve ez alatt Téged, kedves olvasó, mert a következő várost, azt biza gond nélkül megtérítették! Nem menkül a világ!

Pál hazament jelenteni az apostoloknak (akikkel saját állítása szerint l. levelek sosem találkozott így csoportosan), és jelentette az eredményességet, de akkor kiderült hogy csak azért eredményes, mert nem vág le farkakat.
Végül arra jutottak, hogy írnak egy levelet, hogy majd küldenek olyanokat, akikkel meg lehet tárgyalni a dolgot, és akkor az hivatalos lesz.

Aztán Pál balra ment, Barnabás meg Márkkal jobbra.

Pál járkált föl-és-alá, egyszer találkozott egy jövendőmondó lánnyal, háztartása egyetlen kenyékeresőjével. Jól megátkozta, mire nem tudott többet jövendőmondani. Be is perelték azon nyomban. El is ítélték őket. Este pedig földrengés volt, de nem lehet itt azt mondani hogy Az Úrnak Angyala, mert Pál lebukott szökés közben, és rögtön bizonygatnia kellett, hogy esze ágában nem volt megszökni. Viszont akkor ... megvan hogyan mentsük meg a sztorit! Pál megtérítette az őrt! "És az magához vévén őket az éjszakának azon órájában, megmosá az ütésektől; és megkeresztelkedék azonnal ő és az övéi mindnyájan. / És bevivén őket házába, asztalt teríte nékik, és egész háznépével egyben örvendeze, hogy hitt az Istennek.", és a Fáraó tán első ember lett József. Ja, az egy "másik" sztori.
Másnap(!) pedig Pál rögtön nekiállt azt ordítani - igazi Karen - hogy ő márpedig római, hogy lehet így bánni vele. Végül csak elengedték.

Pál tovább ment-menekült az útján. A 17.30 említi az oltárt amire az volt írva "az Ismeretlen Isten", de bár a koncepció létezett, azért hátha egy adott istenségnek nincsen még szobra/oltára/temploma, arra nem írtak ilyet. Igazából semmit nem írtak rá.

Vmi Klaudius (felteszem a császár) minden "zsidót" kiutasított Rómából.
Pál nem sokkal ez után bepróbálkozott a zsidó-zsidókat téríteni, de hamar be kellett látnia hogy jobb, ha felhagy ezzel ha nem akarja hogy agyonverjék.

Vmi Gallió nevű tiszttartónál megint feljelentették Pált, de az közölte hogy ő nem pap, hagyják békén a hülyeséggel.

Pál hazaugrott vmi ünnep miatt Jeruzsálembe, aztán továbbment.

19.9-ről kérdés: mennyire valószínű, hogy bárkit abban a korban Tirannus-nak hívjanak, mármint ez legyen a neve, és nem a címe?

A 13. sorban Pál már úgy gyógyít tömegeket mint Jézus.

A 14-17. sor egy fura történetet mesél el nekünk. Az evangéliumokban ugye volt egy történet, amiben Jézust értesítik, hogy a nevében (sikeresen) gyógyít valaki akiről amúgy sose hallottak, mire Jézus mondja, hogy hagyják békén.
Namost itt ugyanez történik, azzal a különbséggel, hogy a gyógyítók zsidó-zsidók. Na őket jól megverik.
Aztán tartottak egy jó kis könyvégetést, hiszen keresztények. #DúróDarálóDóra

Aztán Paliék bementek Eezusba, ahol annyira sikeresek voltak, hogy a helyi kézművesek elkezdtek tönkremenni, mert senki nem vette a népművészeti cuccaikat. Volt is nagy lincshangulat, meg tömegoszlatás, végül a helyi hivatalnok kijelentette, hogy szabad piac van, istenekre is.















 

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr3216812258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása