Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Jézus ver.4.0, János 12-18.27

2021. november 13. - agarik

Ugye volt az Márknál, hogy Jézus fejbeverték egy adag olajjal. Ami Máténál már az volt, hogy csak leöntötték vele. Mindeza  sztoriban kb. pont ugyanott. No Lukács elrakta azt az egész történetet sokkal előbbre, és kivette belőle az olajat is, és nem is locsoltak Jézus fejére semmit, a lábát mosta a rajongó a hajával. Namost János fogta Lukács verzióját, visszapakolta oda ahonnan elvették, visszaírta az olajat (legalábbis kenetet), de továbbra is Jézus lábát feétisgetik hajjal. Júdás ezzel visszakapta a motivációját, sőt, többet, 12.6: "Ezt pedig nem azért mondá, mintha néki a szegényekre volna gondja, hanem mivelhogy tolvaj vala, és nála vala az erszény, és amit abba tesznek vala, elcsené."

És ebben a verzióban nem küld el snkit Jézus holmi szamárért. "Talál" egyet magának.

12.20: "Néhány görög is vala azok között, akik felmenének, hogy imádkozzanak az ünnepen:"

12.28-29: "Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem. / A sokaság azért, amely ott állt és hallotta vala, azt mondá, hogy mennydörgött; mások mondának: Angyal szólt néki." - és itt csúnyán leleplezi magát a mítoszgyártó, mert innentől minden isteni megszólalás kérdéses. Eltörölte az összeset. Mind csak mennydörgés volt, vagy más természeti jelenség.

Aztán a szöveg azt mondja a tömegről, akik nyilvánvalóan hisznek Jézusban, hogy nem hisznek Jézusban - mert különben nincs történet, lol. És azt is mondja, hogy Jézus elrejtőzött, de azt is hogy kiabálni kezdett a tömeg közepén. Szóval ennek a résznek semmi értelme.

az utolsó vacsora se megy simán. Először is nincs jelzés arra nézve, hol esznek. Másodszor Péter ellenkezését a megtagadásról átírták ide, és valami fura lábmosási szertartás van helyette, ahol a megtagadás nem jövőbeli, hanem ha nem fogadja el a lábmosást. Aztán az elárulásról: "Uram, ki az? ... Az, akinek én a bemártott falatot adom. És bemártván a falatot, adá Iskáriótes Júdásnak, a Simon fiának. ... Monda azért néki Jézus: amit cselekszel, hamar cselekedjed." - persze próbálja ráfogni az író Mr. Sátánra a tulajdonképpeni árulást, de itt inkább tűnik az egész Jézus direkt utasításának, és tűnik ettől Iskariótes a legélenjáróbb tanítványnak. Azért végül (megismétli) Péter tagadását, 13.38: "Felele néki Jézus: Az életedet adod érettem? Bizony, bizony mondom néked, nem szól addig a kakas, mígnem háromszor megtagadsz engem." - ismét csak első kakaszóra.

14.14: "Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt." - Oké, akkor Mr. Isten, Jézus nevében kérek egymillió dollárt a következő 5 másodpercben. Nem működött. Tehát ez nem igaz. Tehát Jézus hamis próféta. Nosza, kövezzük meg!

Aztán többek között Jézus hadovál valamit szőlőről, meg szőlőművesről, de ez csak rizsa, egyik se a két példázat közül, és még csak nem is egy harmadik.

A vacsora után meg rögtön jön az elfogás. Semmi imádkozás, meg a többi.

És a letartóztatás után nem "A" főpaphoz viszik, hanem AZ EGYIK főpaphoz. Aztán a másikhoz!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr6116754584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása