Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Jézus ver.1.0, Márk 11-14.

2021. november 12. - agarik

Jézus elküld két tanítványt, hogy lopjanak szamarat.

Aztán bement Jeruzsálembe, de rögtön ki is ment, mert sötétben lecsukatni magad nem látványos.

Aztán kicsodázott egy fügefát, mert azon nem volt termés amikor nem lehetett rajta termés!

11.27
És ismét Jeruzsálembe menének. Mikor pedig ő a templomban körüljára, hozzámennek vala a főpapok és az írástudók és a vének.
28
És mondának néki: Micsoda hatalommal cselekszed ezeket? és ki adta néked a hatalmat, hogy ezeket cselekedd?
29
Jézus pedig felelvén, monda nékik: Én is kérdek egy dolgot tőletek, és feleljetek meg nékem, akkor megmondom néktek, hogy miféle hatalomnál fogva cselekszem ezeket:
30
A János keresztsége mennyből vala-é, vagy emberektől? feleljetek nékem.
31
Azok pedig tanakodnak vala maguk között, mondván: Ha azt mondjuk: Mennyből, azt fogja mondani: Miért nem hittetek tehát néki?
32
Ha pedig azt mondjuk: Emberektől, – félnek vala a néptől. Mert mindenki azt tartja vala Jánosról, hogy valóban próféta vala.
33
Felelvén tehát, mondának Jézusnak: Nem tudjuk. Jézus is felelvén, monda nékik: Én sem mondom meg néktek, miféle hatalomnál fogva cselekszem ezeket.

Mi is itt a gond? Hát hogy a farizeusok válaszoltak. Természetesen gyávák, és a valóság megint felülírta a vallás hazugságait - de ettől függetlenül a "nem tudom" egy legitim válasz, Jézus tehát hazudott és csalt.

Aztán jön a szőlősgazda erőben ostoba példázata, aki kinyíratja az összes megbízható emberét, majd az egyetlen gyermekét, mire végül kiírtja a munkásait. Ennek semmi értelme.

13.: "megkérdezék őt magukban Péter, Jakab, János és András: / Mondd meg nékünk, mikor történnek meg ezek; és mi lesz a jel, amikor mindezek beteljesednek? ... Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen." - Tehát Jézus se tudja. Mert nem lesz, az egészet az ujjából szopta. 13-32: "Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya." - még a mindentudó Mr. Isten se tudja!!!

13.25: "És az ég csillagai lehullanak" - ez fizikailag lehetetlen

A 14. fejezetben meg egy nő egy alabástrom tégellyel fejbeveri Jézust. Az alabástrom egy kő, és nem épp papírvékonyságúra munkálják meg, elég ha ennyit mondok. Erre Iskariótes Júdás felnyomta a papoknál Jézust. Mégse lehet eltűrni hogy emberek eltűrjék, hogy olajjal teli kőedényeket verjenek szét a fejükön!

14.12
És a kovásztalan kenyerek ünnepének első napján, mikor a húsvéti bárányt vágják vala, mondának néki az ő tanítványai: Hol akarod, hogy elmenvén megkészítsük, hogy megehesd a húsvéti bárányt?
13
Akkor elkülde kettőt az ő tanítványai közül, és monda nékik: Menjetek el a városba, és egy ember jő előtökbe, aki egy korsó vizet visz; kövessétek őt,
14
És ahová bemegy, mondjátok a házi gazdának: A Mester kérdi: hol van az a szállás, ahol megeszem az én tanítványaimmal a húsvéti bárányt?
15
És ő mutat néktek egy nagy vacsoráló házat berendezve, készen: ott készítsétek el nékünk.

Ez minden bizonnyal asztrológiai kép: a Vízöntő jegye ...

14.20: "Ő pedig felelvén, monda nékik: Egy a tizenkettő közül, aki velem együtt márt a tálba." - de nem értesüünk róla hogy bármlyikük így tett volna.

14.42-43: +Keljetek föl, menjünk: ímé elközelgett, aki engem elárul." - mikor ment el Júdás? Tisztára úgy tűnik, Jézus csak azért ment imádkozni, és jött fel-és-alá, hogy időt adjon a katonáknak hogy odaérjenek!

14.47: "De egy az ott állók közül az ő szablyáját kivonván, a főpap szolgájához csapa, és levágá annak fülét." - Jézus egy terroristaszervezet vezetője volt, igazi talibán.

14.51-52: "Egy ifjú pedig követé őt, akinek testét csak egy gyolcs ing takarta; és megfogák őt az ifjak. / De ő ott hagyva az ingét, meztelenül elszalada tőlük." - ami azt jelenti, hogy az Utolsó Vacsora egy orgia volt, és nők nélkül ment a szájerkedés.

002_7.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr6516753764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása