Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Júdás Levele

2021. november 05. - agarik

1.1: "Júdás, Jézus Krisztusnak szolgája, Jakabnak pedig atyafia" - ez nem jelent semmit, maximum hierarchiát a szektában, mint tapasztaltuk.

1.4: "akik régen előre beírattak ezen ítéletre" - ennyit a szabad akaratról.

1.5: "amikor a népet Égyiptom földéből kiszabadította" - a valóságban nem történt meg.

1.5: "viszontag azokat, akik nem hittek, elvesztette." - ennyit az alapvető emberi jogokról.

1.7: "Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok is, ... például vannak előttünk, örök tűznek büntetését szenvedvén." - ragaszkodván a szöveghez, rá kell mutatnom, hogy attól, hogy a tűz örök, nem jelenti hogy amit beledobnak az is.

1.9: "Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok is, amelyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak előttünk, örök tűznek büntetését szenvedvén." - hogy kerülhet be egy irat a kánonba, ami egy apokrif, tehát hazug iratra hivatkozik?

1.14: "Ezekről is prófétált pedig Énok, aki Ádámtól fogva a hetedik volt" - úgy tett volna? És tudtommal Ádámmal együtt volt hetedik. Ádámtól számolva a hatodik generáció.

Mindenki le lesz sújtva, és aztán Zsidó Világuralom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr1016746702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása