Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Jakab Levele

2021. november 05. - agarik

Rzrk lrvél, smi könxv, ami lrvél. Smi rámutst, hogy a keresztények rég elvesztették a fonalat.

A nem-Pál-levelek történelemben elhelyezés szerint kb. Jakab -> Péter -> János. Júdást meg senki nem tudja mikor írták, de biztos nem az apostol. Bár persze melyik, mert volt kettő is a Tizenkettőben. Akik többen voltak mint 12. De legalább János 1-2-3 írói ugyanaz a személy volt. Sőt, talán ugyanaz, aki a János-evangéliumot elkövette. Persze egyiket se írta alá, így a címek mind hamisítvány.

Ez itt 5 fejezet.

1.1: "Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, az elszórtan levő tizenkét nemzetségnek; üdvözletemet."

1.5-6: "Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki. / De kérje hittel, semmit sem kételkedvén"

 2.21: "Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra?" - #Emberáldozat

4.3: "Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt." - pl. a nyomorult koldús, aki nm akar éhenhalni! Az milyen má'!

5.7: "Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig." - Az ilyen homályos mondatok mindig veszélyesek egy vallás szájából.

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr1016746616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása