Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Biblia - Sofóniás

2021. október 30. - agarik

Nézzétek. Tényleg túl sok próféta-könyv/szöveg van a végére zsúfolódva. Örüljetek hogy kivonatolom nektek. Próbálom széthúzni amit lehet. Az Újszövetség evangéliumaival még ráadásul nem is tudom mihez kezdek majd. A levelek még mennek, de hogy aztán... A legvége, a Jelenések megint könnyű lesz, szóval minden másra van kialakult tervem az evangéliumokon kívül.

Sofóniás:

3 fejezet mindössze, és emiatt nem tudom miért gondolok mindig úgy rá, mint "Szófosóniás".

1.1: "Az Úr igéje, amelyet szólt Sofóniásnak, a Kusi fiának, aki Gedáliás fia, aki Amariás fia, aki Ezékiás fia, Jósiásnak az Amon fiának idejében." - időmeghatározás check... De mi ez? Ezékiás? Van egy jelöltünk Júdában - de van egy ilyen nevű királyunk is! Lehetséges?

1.2: "Elvesztek, mindent elvesztek e föld színéről, azt mondja az Úr." - értjük.Mondjuk nem kéne kapkodni, még lesz pár király a Fogságig.

1.3: "Elvesztek embert és barmot; elvesztem az ég madarait, és a tenger halait és a botránkoztatás eszközeit a hitetlenekkel együtt; az embert is kiirtom a föld színéről, azt mondja az Úr." - de emlékezz, özönvizet nem használhatsz!

1.14-15: "Közel van az Úrnak nagy napja ... Haragnak napja az a nap" - szóval semmi új.

1.18: "és az ő féltő szeretetének tüze megemészti az egész földet; mert véget vet, bizony hirtelen vet véget e föld 2.: minden lakosának." - na, legalább nem özönvíz.

"Mert elhagyottá lesz Gáza, Askelon pedig pusztasággá; Asdódot délben űzik el, és Ekron kiirtatik. ... Ti is, kúsiak! Fegyverem öli meg őket." - ja, ja, ja, mindenki ki lesz holokausztolva. Uncsi. Valami új?

3.1: "Jaj az ellenszegülőnek" - ja, ja, M. Isten meg az ő szokásos toleranciája, szeretete és kegyelme. Uncsi.

3.6: "Nemzeteket irtottam ki" - és még büszke is rá!

3.11: "Azon a napon nem szégyenülsz meg egyetlen cselekedetért sem, amelyekkel vétkeztél ellenem; mert akkor eltávolítom körödből azokat, akik kérkedve örvendeznek benned, és nem kevélykedel többé az én szent hegyemen." - ja, ja, ja, csak a hithű "zsidók2 maradnak meg, mindneki mást holokausztolnak, és aztán örök Istenimádat. Uncsi. Valami új? Ne? Akkor következő.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr3616740678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása