Biblia és lábjegyzetek

Biblia és lábjegyzetek

Lábjegyzetes Korán - 114, Az emberek

2022. február 26. - agarik

Mondd: "Menedéket keresek az emberek Uránál. {2} az emberek Királyánál, {3} az emberek Istenénél {4} a titokban sugalmazó rossza elől, {5} aki gonosz gondolatokat sugalmaz az emberek keblében, {6} legyen ő dzsinn avagy ember.

--------------------

A számok vmi idióta sortörést jelenthetnek, aminek jelen pillanatban semmi haszna.

És ennél a ... könyvnél seggel előre megyünk, mert ennél a szerkesztési mód tényleg az volt, hogy a hosszú előre, a rövid hátra.

Alapvetően színkódolni szándéklozok, de ebben egyszerűen nincs semmi ami bárkit éprdekelhetne, kivéve azt, hogy "a" rossz illető egyes szám, és bár ezt a szöveget elvileg maga Allah adta Mohamed szájába, aztán valaki leírta - állítólag így történt, és hajlamos vagyok elhinni hogy legalább egy részét tényleg Mr. Mohamed ordította rablóbandájának -, érdekes megfigyelés, hogy Mr. Allah azt se tudja, MI a nagy ellenség, hogy ember vagy dzsinn-e.

A dzsinnek az iszlám találmánya, és legalábbis a Koránban nincs szó se lámpásról, se kívánságokról. Ha jól dereng, vallástörténetileg úgy jött össze az egész, hogy Mr. Mohamed keresztény szektavezér akart lenni, de nem engedték neki, eretnekség vádja miatt elmenekült, aztán amire emlékezett összeköltötte a helyi arab legendákkal, és bumm, iszlám, meg mohamedánok.

A bejegyzés trackback címe:

https://befogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr2617766750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása